MADANIY MEROS OBYEKTLARINING TURIZMDA TUTGAN O‘RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada madaniy meros obyektlarining turizm sohasidagi o‘rni, ularning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishga ta’siri hamda milliy madaniyatni asrash va targ‘ib etishdagi ahamiyati atroflicha tahlil qilinadi. Madaniy meros obyektlari turizm resursi sifatida nafaqat sayyohlar oqimini oshirish, balki hududlar iqtisodiyotini rivojlantirish, aholi bandligini ta’minlash va milliy qadriyatlarni asrab-avaylashda muhim omil ekanligi ilmiy asosda yoritib beriladi. Shuningdek, O‘zbekiston hududidagi moddiy va nomoddiy madaniy meros obyektlarining turizm salohiyati, ularni saqlash va samarali foydalanish masalalari muhokama qilinadi.