GERMANIYADA BOLALARNING HUQUQIY VAKOLATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada Germaniya ta’lim va huquq tizimida bolalarning huquqiy vakolatlari masalasi ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Bolaning huquqiy maqomi, uning manfaatlarini himoya qilish mexanizmlari hamda davlat va jamiyat oldidagi huquqiy kafolatlar yoritiladi. Germaniya qonunchiligida bolalarning shaxsiy erkinliklari, ta’lim olish, fikr bildirish va ijtimoiy himoyaga oid huquqlari tahlil qilinadi. Shuningdek, bolalarning huquqiy vakolatlarini amalga oshirishda ota-ona, ta’lim muassasalari va davlat institutlarining o‘rni ochib beriladi.