ELEKTROMOBILLAR ELEKTRODVIGATELIGA TEXNIK XIZMAT KO‘RSATISHNING NAZARIY ASOSLARI VA AMALIY YECHIMLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada elektromobillar elektrodvigatellarining konstruktiv xususiyatlari, ishlash prinsipi, xizmat ko‘rsatish jarayonlari va diagnostika usullari tahlil qilingan. Elektrodvigatellar an’anaviy ichki yonuv dvigatellariga nisbatan kam texnik xizmat talab qilishi bilan birga, yuqori volt xavfsizligi, izolyatsiya, sovutish tizimi va elektron boshqaruv modullariga alohida yondashuvni talab etadi. Tadqiqot zamonaviy EV modellarida qo‘llanilayotgan permanent-magnitli sinxron dvigatellar misolida olib borilgan.