AVTOMOBILLARDA ADAS TIZIMINI KENG JORIY ETISH ORQALI XAVFSIZLIK VA QULAYLIKNI OSHIRISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
XXI asrda avtomobilsozlik sanoati jadal sur’atlar bilan rivojlanib, nafaqat tezlik va qulaylik, balki xavfsizlik masalalariga ham alohida e’tibor qaratilmoqda. Har yili millionlab yo‘l-transport hodisalari inson xatosi sababli yuz beradi. Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti ma’lumotlariga ko‘ra, yo‘llarda har yili 1,3 milliondan ortiq odam halok bo‘ladi. Shu sababli avtomobil ishlab chiqaruvchilari inson xatosini kamaytirishga qaratilgan elektron xavfsizlik tizimlarini keng joriy etmoqda.