MAKTAB PSIXOLOGLARI FAOLIYATIDAGI MUAMMOLAR VA ULARNING YECHMLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktab psixologlarining hozirgi kundagi faoliyati, ularning o‘quvchilar bilan ishlash jarayonida uchraydigan asosiy muammolari hamda mavjud muammolarning yechimlari yoritiladi. Tadqiqot davomida psixologlarning yuklamasi, hujjatchilikning ortiqligi, moddiy-texnik bazaning yetarli emasligi, shuningdek, o‘qituvchi va ota-onalar bilan hamkorlikdagi kamchiliklar tahlil qilinadi. Maqolada maktab psixologlari kasbiy kompetensiyasini oshirish, innovatsion psixologik metodlarni joriy etish va psixologik xizmat samaradorligini kuchaytirishga doir amaliy takliflar ilgari surilgan. Ushbu ish umumta’lim muassasalarida psixologik xizmat sifatini oshirishga qaratilgan ilmiyamaliy ahamiyatga ega.