PEDAGOGIK KOMPETENTLIKNI SHAKLLANTIRISHDA TA’LIM TEHNOLOGIYASI TADBIG’I (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada pedagogik kompetentlikni shakllantirish jarayonida ta’lim texnologiyalarining o‘rni va ahamiyati yoritib beriladi. Pedagogik kompetentlikning mazmuni, tarkibiy qismlari hamda uni rivojlantirishda zamonaviy ta’lim texnologiyalaridan foydalanish masalalari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Shuningdek, ta’lim texnologiyalarining pedagog kasbiy faoliyatiga ta’siri, ularning ta’lim sifati va samaradorligini oshirishdagi imkoniyatlari ochib beriladi. Maqolada pedagogik jarayonda innovatsion yondashuvlarni qo‘llash orqali kompetent pedagog shaxsini shakllantirish masalalariga alohida e’tibor qaratiladi.