TIJORAT BANKLARIDA MARKETING STRATEGIYALARINI ISHLAB CHIQISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Tijorat banklarida marketing strategiyalarini ishlab chiqishning nazariy asoslari hamda O‘zbekiston bank sektorida qo‘llanilayotgan amaliy yondashuvlar tahlil qilingan. Bank xizmatlari bozorining raqobat darajasi, mijozlar ehtiyojining keskin o‘zgarishi, raqamli transformatsiya jarayonlari va davlat tomonidan bank tizimini liberallashtirish siyosati marketing strategiyalarining yangicha shakllanishini talab qilayotgani ilmiy asoslarda ko‘rsatib berilgan. Tadqiqot jarayonida O‘zbekistonning yirik tijorat banklari — “Ipoteka-bank”, “Xalq banki”, “Kapitalbank”, “Hamkorbank” va “Asakabank” misolida xizmatlar diversifikatsiyasi, mijozlarni segmentlash, qiymat taklifini yaratish, raqamli xizmatlar ulushini oshirish bo‘yicha qo‘llanilayotgan strategiyalar tahlil qilinadi. Maqola yakunida tijorat banklari marketing strategiyalarini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.