INNOVATSION DARS REJALARI (SIOP, UBD, UDL, 5E) ASOSIDA XORIJIY TILLARNI O‘QITISH JARAYONINING SAMARADORLIGINI OSHIRISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada dinshunoslik yo‘nalishida talabalarning kasbiy sifatlarini rivojlantirishda innovativ pedagogik metodlar va dars reja modellarining ahamiyati yoritilgan. Raqamli platformalar, onlayn korpuslar, global muloqot vositalari, autentik materiallar, raqamli o‘yinlar va mobil ilovalardan foydalanish orqali o‘quv jarayonida talabalar kreativligi, tahlil qilish qobiliyati, tanqidiy fikr yuritish, hamkorlikda ishlash hamda lingvistik kompetentlikni rivojlantirish imkoniyatlari ko‘rsatib beriladi. SIOP, UbD, UDL va 5E kabi zamonaviy dars reja modellarining o‘quv jarayonidagi o‘rni, ular asosida talabalarda o‘z-o‘zini tahrirlash, tahlil qilish, axborotni qayta ishlash, muloqotga kirishish va kasbiy kompetensiyalarni shakllantirish jarayonlari tahlil qilinadi. Bundan tashqari, multimedia vositalari, sahna ko‘rinishlari, loyihaviy ta’lim, Suqrot seminarlari, hamkorlikda o‘rganish, yozma topshiriqlar va mehmon spikerlar ishtirokida o‘quv faoliyatini tashkil etishning samaradorligi asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari innovativ metodlar orqali bo‘lajak dinshunoslarning analitik, ijodiy va lingvistik kompetensiyalarini rivojlantirishning yuqori samaradorlikka ega ekanini ko‘rsatadi.