RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA MATEMATIKA TA'LIMINING SAMARADORLIGI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Matematika fanlarini o‘qitish jarayonida zamonaviy texnologiyalar ta’lim sifatini yanada rivojlanishida ahamiyatli o’rin tutadi.  O’quvchilar mavzuni anglashlarida kompyuter dasturlari, interaktiv ta’lim platformalari va onlayn resurslardan foydalanish foydali tashabbus bo’ladi, murakkab masalalarni mustaqil yechishga o‘rganadilar hamda kelajakda bu ularning tanlagan mutaxasisliklarida asqotadi. Bunday texnologiyalar yordamida o‘quvchilarda mantiqiy va raqamli fikrlash, tahlil qilish hamda muammoli vaziyatlardan chiqish ko‘nikmalari shakllanadi. Shu bilan birga, interaktiv mashg‘ulotlar va virtual laboratoriyalar matematik tushunchalarni vizual tarzda anglashga yordam beradi. Natijada, onlayn ta’lim vositalari matematika fanini o‘qitishda innovatsion yondashuvni shakllantirib, o‘quv jarayonini samarali, zamonaviy va qiziqarli qiladi.