INNOVATSION TAʼLIM MUHITINI YARATISHDA OʻQITUVCHI LIDERLIGINING OʻRNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ilmiy maqola innavatsion ta’lim muhitini yaratishda o‘qituvchi liderligining fundamental o‘rnini atroflicha tahlil qiladi. Global miqyosda innovatsiyalarning iqtisodiy rivojlanishdagi hal qiluvchi ahamiyati zamonaviy ta’lim tizimlaridan ham doimiy yangilanish va o‘zgaruvchanlikni talab etadi. Maqolada innovatsion ta’lim muhitining o‘ziga xos xususiyatlari, uning tarkibiy elementlari hamda o‘qituvchi liderligining nazariy asoslari ko‘rib chiqiladi. Xususan, o‘qituvchi liderligini ta’lim jarayonini samarali tashkil etish, o‘quvchilarni motivatsiya qilish, yangi g‘oyalarni shakllantirish va amalga oshirishdagi asosiy mexanizmlari yoritiladi.