RAQAMLI TO‘LOV TIZIMLARINING RIVOJLANISHI VA ULARNING ISTE’MOLCHILARGA TA’SIRI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada raqamli to‘lov tizimlarining rivojlanishi va ularning iste’molchilarga ta’siri tahlil etilgan. Raqamli to‘lovlar texnologiyalarining tarixiy rivojlanishi, ularning iqtisodiy va ijtimoiy jarayonlarga ta’siri, shuningdek, iste’molchilarga taqdim etgan qulayliklar va xavfsizlik xususiyatlari muhokama qilinadi. Maqolada mobil to‘lov tizimlari, onlayn banklar va kripto-valyutalar kabi yangi texnologiyalarning iqtisodiyot va kundalik hayotdagi ahamiyati ko‘rsatilib, ular orqali amalga oshiriladigan moliyaviy operatsiyalarning tezligi, xavfsizligi va samaradorligi ta’riflanadi. Shuningdek, raqamli to‘lov tizimlarining global iqtisodiyotga va kichik bizneslarga ta’siri, xalqaro savdoning rivojlanishi va yangi ish o‘rinlarining paydo bo‘lishi haqida ham so‘z yuritiladi. Maqola raqamli to‘lov tizimlarining istiqboldagi rivojlanishini va ularning jamiyat uchun keltirgan foydasini tahlil qilishga qaratilgan.