SHAHAR SHAROITIDA JANGOVAR HARAKATLAR OLIB BORISH TAKTIKASI RIVOJLANISHINING MEXANIZMLARI (BOSQICHLARI VA USULLARI) (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola shahar sharoitida jangovar harakatlar olib borish taktikasi rivojlanish bosqichlari, mexanizmlari va usullarini ilmiy nuqtai nazardan tahlil qiladi. Shahar sharoitidagi janglar murakkab fazoviy tuzilmalar, vertikal va yerosti manevrlari, shuningdek, texnologik va innovatsion yechimlarni qo‘llash orqali samaradorlikni oshirishga qaratilgan. Bo‘linmalar moslashuvchanlik, tezkor qaror qabul qilishi va resurslarni optimal joylashtirish qobiliyatiga ega bo‘lishi kerak. Max Boot, David Kilcullen va boshqa ekspertlar fikrlari shahar sharoitida taktikani doimiy yangilanish va moslashuvchan tizim sifatida shakllanishini tasdiqlaydi.