OMMAVIY TADBIRLAR JARAYONIDA BO‘LINMALARNI BOSHQARISHNING ILG‘OR USULLARI VA ULARNI O‘RGANISHGA BO‘LGAN ZAMONAVIY YONDASHUVLAR. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ommaviy tadbirlar jarayonida bo‘linmalarni boshqarishning ilg‘or usullari va ularni o‘rganishga bo‘lgan zamonaviy yondashuvlar tahlil qilingan. Tadqiqotda bo‘linmalar turlari, ularning boshqaruv tizimi, xavfsizlik, transport va logistika bo‘linmalarining vazifalari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, raqamli boshqaruv tizimlari, integratsiyalashgan boshqaruv markazlari, simulyatsiya va virtual treninglar, ma’lumotlarga asoslangan qaror qabul qilish kabi ilg‘or boshqaruv usullari hamda xalqaro tajribalar asosida zamonaviy yondashuvlar taqdim etilgan. Maqolada O‘zbekiston amaliyotida bo‘linmalar faoliyatini samarali boshqarish va xavfsizlikni ta’minlash bo‘yicha takliflar keltirilgan.