ONLAYN TO‘LOVLAR BILAN FOYDALANISHDAGI XATARLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada onlayn to‘lov tizimlaridan foydalanish jarayonida uchrashi mumkin bo‘lgan xavf va xatarlar tahlil qilinadi. Elektron tijoratning kengayishi, raqamli bank xizmatlarining ommalashuvi va onlayn to‘lov platformalariga talab oshgani sayin, ularga nisbatan kiberjinoyatchilik darajasi ham ko‘tarilmoqda. Maqolada phishing, malware, man-in-the-middle, identifikatsiya xatolari, tranzaksiyani soxtalashtirish, ijtimoiy muhandislik hamda foydalanuvchi xatolari kabi keng tarqalgan xavflar yoritiladi. Shuningdek, xavfsizlikni ta’minlash bo‘yicha texnik va tashkiliy yechimlar taklif etiladi.