SHAXS RIVOJLANISHIDA MUHIT VA IRSIYAT O’RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada shaxs rivojlanishiga ta’sir qiluvchi asosiy omillar — irsiyat va muhit — o‘zaro aloqadorlikda tahlil qilinadi. Genetik omillar va ijtimoiy-madaniy muhitning insonning psixologik, intellektual hamda axloqiy shakllanishidagi o‘rni ilmiy manbalar asosida yoritiladi. Maqola shaxs taraqqiyoti jarayonida biologik meros va atrof-muhitning o‘zaro ta’siri o‘ziga xos tarzda namoyon bo‘lishini ko‘rsatadi.