OʻZBEKISTONDA DINIYLIK VA DUNYOVIYLIK MUNOSABATLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasida diniylik va dunyoviylik munosabatlarini tahlil qiladi. Tadqiqot davomida mamlakatda diniy qadriyatlar bilan davlatning dunyoviy siyosati, huquqiy tartibga solish, ta’lim va madaniyat sohalaridagi uyg‘unlik o‘rganiladi. Mazkur mavzu doirasida diniy tashkilotlar faoliyati, ularning jamiyatdagi roli va davlat siyosati bilan integratsiyasi, shuningdek, din va dunyoviylik o‘rtasidagi muvozanatni ta’minlash mexanizmlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari O‘zbekiston sharoitida diniylik va dunyoviylikni uyg‘unlashtirish, ijtimoiy barqarorlik va qonunchilikni takomillashtirishda amaliy tavsiyalar beradi.