MANDIBULYAR SINISHLARNING YALLIG'LANISH ASORATLARINING OLDINI OLISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mandibulyar sinishlar jag‘ sohasidagi shikastlanishlar orasida eng ko‘p uchraydigan va og‘ir oqibatlarga olib kelishi mumkin bo‘lgan travmatik holatlardan biridir. Ushbu sinishlarda rivojlanadigan yallig‘lanish asoratlari, bemorning umumiy ahvoli, reabilitatsiya jarayoni va hayot sifatini jiddiy darajada yomonlashtirishga olib kelishi mumkin. Shu sababdan, mandibulyar sinishlarda yallig‘lanish asoratlarining oldini olish maxsus ahamiyat kasb etadi. Bu masalada zamonaviy stomatologiya, jarrohlik va infeksion nazorat choralarining birlashtirilgan yondashuvi muhim ahamiyatga ega. Ushbu maqolada mandibulyar sinishlarning yallig‘lanish asoratlarini oldini olish  haqida ma'lumotlar berilgan.