MAXALLIY TUT NAVLARINI ANIQLASH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola maxalliy tut navlarini aniqlashga bag'ishlangan. O'zbekistonda tutchilik an'anaviy qishloq xo'jaligi tarmog'ida muhim o'rin tutadi. Maqolada maxalliy tut navlari va ularning iqtisodiy, ekologik ahamiyati tahlil qilingan. Maqsad, tut navlarining genetik xususiyatlarini va ularning geografik o'zgaruvchanligini o'rganishdir. Tadqiqotlar natijalari maxalliy tut navlarining ekologik moslashuvchanligi va ularning iqtisodiy ahamiyatini ko'rsatadi.