CHILONJIYDA MEVALARI TARKIBINI O‘RGANISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola chilonjiyda mevalarining tarkibini o‘rganishga bag‘ishlangan. Chilonjiyda mevalari, o‘zining boy kimyoviy tarkibi va salomatlikka foydali xususiyatlari bilan mashhurdir. Maqolada mevalarning asosiy tarkibiy qismlari, ularning vitaminlar, minerallar, organik kislotalar va boshqa foydali moddalari haqida batafsil ma’lumot berilgan. Tadqiqot metodologiyasi, olingan natijalar va kelgusidagi izlanishlar uchun tavsiyalar keltirilgan.