KREDITNING ZARURATI,MOHIYATI FUNKSIYALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
shbu ilmiy maqola kreditning iqtisodiy zarurati, mohiyati va funksiyalarini chuqur tahlil qiladi. Kredit mexanizmining bozor iqtisodiyotidagi fundamental o'rnini, uning resurslarni qayta taqsimlash, kapital shakllantirish va iqtisodiy rivojlanishni rag'batlantirishdagi hal qiluvchi rolini yoritadi. Maqolada kreditning asosiy tamoyillari - ishonch, muddatlilik, qaytarish, foizlilik, moddiy ta'minlanganlik va maqsadlilik - atroflicha ko'rib chiqiladi. Shuningdek, kreditning turli shakllari, uning moliyaviy tizimdagi amaliy ahamiyati hamda makroiqtisodiy barqarorlikka ta'siri baholanadi. O'zbekistonning bozor munosabatlariga o'tish sharoitida pul-kredit siyosatining o'ziga xos xususiyatlari va ahamiyati ham ta'kidlanadi.