BIZNES JARAYONLARI VA ULARNI HISOBGA OLISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu akademik maqola zamonaviy biznes muhitida biznes jarayonlarini boshqarish (BJB) va ularni hisobga olishning nazariy va amaliy jihatlarini atroflicha tahlil qiladi. Maqolada biznes jarayonlarining kontseptual asoslari, tashkilot samaradorligini oshirishdagi o'rni, shuningdek, ularni tahlil qilish, optimallashtirish va boshqarishning asosiy metodologiyalari ko'rib chiqiladi. Biznes jarayonlarini samarali hisobga olish, monitoring qilish va nazorat qilish uchun mavjud vositalar hamda texnologiyalar muhokama qilinadi. Yakunda, samarali BJB tashkilot samaradorligiga qanday ta'sir ko'rsatishi va ushbu yo'nalishdagi asosiy muammolar hamda yechimlar ko'rsatib o'tilgan. Maqola soha mutaxassislari, tadqiqotchilar va magistrantlar uchun mo'ljallangan.