ZAHIRIDDIN MUHAMMAD BOBURNING HARBIY BOSHQARUV FAOLIYATI VA MEROSI, TARIXIY TAJRIBA VA ZAMONAVIY NAZARIYA BILAN UYG‘UNLIGINING AHAMIYATI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola Zahiriddin Muhammad Boburning harbiy boshqaruv faoliyati va strategik merosini zamonaviy harbiy nazariya nuqtai nazaridan tahlil qiladi. Bobur o‘z davrining murakkab siyosiy va harbiy muhitida yetuk qo‘mondon sifatida shakllangan bo‘lib, uning qo‘shin boshqaruvi, jangovar rejalashtirish va strategik fikrlash bo‘yicha tajribasi bugungi harbiy ta’lim va qo‘mondonlik tizimi uchun muhim manba sifatida baholanadi.