OMMAVIY TARTIBSIZLIKLARNI BARTARAF ETISHDAGI MUAMMO VA YECHIMLAR TAHLILI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola ommaviy tartibsizliklarni bartaraf etishdagi muammolar va yechimlarni tahlil qiladi. Huquqiy asoslarning zaifligi, xodimlarning tayyorgarlik darajasining pastligi, ijtimoiy beqarorlik va siyosiy norozilik kabi asosiy omillar ko‘rib chiqiladi. Yechim sifatida huquqiy bazani kuchaytirish, politsiyaning maxsus tayyorgarligini oshirish, ijtimoiy siyosatni yaxshilash taklif etiladi. Real misollar asosida samaradorlik baholanadi.