LOGOPEDIK RITMIKA MASHG‘ULOTLARINING BOLALAR NUTQ RIVOJLANISHIDAGI ROLI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada logopedik ritmika mashg‘ulotlarining nutqida nuqsoni bo‘lgan bolalar rivojlanishidagi o‘rni, uning psixologik va fiziologik asoslari, musiqiy-harakatli faoliyat orqali nutqni tiklash mexanizmlari yoritilgan. Maqolada ilmiy manbalar asosida logoritmik mashg‘ulotlarning nutq sur’ati, intonatsiyasi, nafas boshqaruvi va umumiy motorikaga ta’siri tahlil etilgan. Amaliy tavsiyalar va innovatsion metodlar keltirilgan.