UMUMTA'LIM MAKTABLARIDA O‘QUVCHILARNING MUSIQAGA BO‘LGAN QIZIQISHINI OSHIRISHDA INAVATSIYALAR VA SUNIY INTELEKTDAN FOYDALANISH TEXNOLOGIYASI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ishda umumta’lim maktablarida o‘quvchilarning musiqaga bo‘lgan qiziqishini oshirishda innovatsion texnologiyalar hamda sun’iy intellekt imkoniyatlaridan samarali foydalanish masalalari yoritilgan. Tadqiqotda musiqa ta’lim jarayoniga raqamli platformalar, interaktiv dasturlar, virtual cholg‘ular, sun’iy intellekt asosidagi o‘quv ilovalari va audiovizual vositalarni joriy etish orqali o‘quvchilarning ijodiy faolligi, musiqiy tafakkuri va mustaqil o‘rganish ko‘nikmalarini rivojlantirish yo‘llari tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalar yordamida dars samaradorligini oshirish, individual yondashuvni ta’minlash hamda musiqa faniga bo‘lgan motivatsiyani kuchaytirish imkoniyatlari asoslab berilgan. Mazkur ish umumta’lim maktablari musiqa fani o‘qituvchilari uchun amaliy ahamiyatga ega.