YOMG'IRLATIB SUG'ORISH USULINING DOLZARBLIGI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Dunyo mamlakatlari moliyaviy-iqtisodiy inqirozni boshidan kechirayotgan bir paytda, Respublikamiz qishloq xo’jaligini yuqori bosqichga ko’tarishda mavjud resurslardan oqilona foydalanish, ekinlarni parvarishlashning ilmiy asoslangan, resurs tejamkor, takomillashgan agrotexnologiyalarni joriy etish, kam mablag’ sarflab, yuqori va sifatli hosil yetishtirish shu kunning eng muhim vazifalaridan biridir. Bugungi kunda yer yuzida aholi sonining o’sishi hisobida suv resurslariga bo’lgan talabning ortishi va shu bilan birga daryo suvining yildan-yilga kamayishini inobatga olib qishloq xo’jaligi mahsulotlaridan yuqori va sifatli hosil olish maqsadida resurstejamkor sug’orish texnologiyalarni qo’llash maqsadga muoffiqligi yoritilgan.