XALQARO ZAXIRA VALYUTALAR TIZIMI VA DOLLAR DOMINATSIYASI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola xalqaro zaxira valyutalar tizimining tarixi, shakllanishi, rivojlanishi, funksiyalari va global iqtisodiyotdagi roli bilan chuqurroq tanishtiradi. Tadqiqot AQSh dollarining xalqaro moliya tizimidagi hukmronligini, uning ijobiy va salbiy tomonlarini, shuningdek, dedollarizatsiya va boshqa valyutalarning zaxira tizimiga kirib kelish tendensiyalarini yoritadi. Maqolada O‘zbekiston iqtisodiyoti kontekstida milliy zaxira siyosati, valyuta diversifikatsiyasi va global bozor sharoitida strategik qarorlar batafsil tahlil qilinadi. Shu bilan birga, maqola zamonaviy statistik ma’lumotlar, real misollar va iqtisodiy tahlillar bilan boyitilgan.