INGLIZ TILINI O'RGANISHDA QIZIQARLI MEDOTLARNING O'RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tilini o‘qitishda qiziqarli va innovatsion metodlardan foydalanishning samaradorligi, o‘quvchilarning motivatsiyasi til kompetensiyasini rivojlantirishdagi roli o‘rganiladi. Dunyo miqyosida ingliz tilini o‘rganishga bo‘lgan talab ortib borayotgani, ta’lim jarayonining mazmun va shakllari hamda yangilanayotgan bir paytda interaktiv, ijodiy va qiziqarli metodlarning ahamiyati yanada kuchaydi. Tadqiqotda o‘yin texnologiyalari, multimediali resurslar, gamifikatsiya, kommunikativ vazifalar va dramatizatsiya kabi metodlarning amaliy samaradorligi o‘rganilib, ular o‘quvchilarning tilga bo‘lgan qiziqishini oshirishda, faolligini kuchaytirishda va muloqot kompetensiyasini rivojlantirishda muhim omil ekani ilmiy asosda yoritiladi.