STENOKARDIYA VA MIOKARD INFARKTIDA BIRINCHI YORDAM (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada yurak-qon tomir tizimining eng ko‘p uchraydigan va hayot uchun xavfli holatlari bo‘lgan stenokardiya hamda miokard infarktida birinchi yordam ko‘rsatishning ahamiyati, asosiy tamoyillari va amaliy jihatlari keng yoritilgan. Ushbu kasalliklar yurak mushagining qon bilan ta’minlanishi buzilishi natijasida yuzaga kelib, o‘z vaqtida va to‘g‘ri ko‘rsatilgan birinchi yordam bemorning hayotini saqlab qolishda hal qiluvchi rol o‘ynaydi.