TERI KASALLIKLARIDA HAMSHIRALIK PARVARISHI VA PROFILAKTIKA (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada teri va uning qo‘shimcha tuzilmalarining anatomik-fiziologik xususiyatlari, teri kasalliklarining kelib chiqish sabablari hamda ularni davolash va oldini olishda hamshiralik parvarishining ahamiyati keng yoritilgan. Teri kasalliklari turli yosh guruhlarida uchrab, bemorlarning nafaqat jismoniy, balki psixologik holatiga ham salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada teri kasalliklarining asosiy turlari, klinik belgilari, gigiyenik parvarish qoidalari va hamshiraning kasbiy vazifalari ilmiy asosda bayon etilgan. Shuningdek, teri kasalliklarining oldini olish, bemorlarni to‘g‘ri parvarishlash va infeksiya tarqalishining oldini olishda hamshiralik faoliyatining o‘rni tahlil qilingan. Ushbu maqola dermatologiya, hamshiralik ishi va profilaktik tibbiyot sohalarida amaliy ahamiyatga ega.