ELEKTRON HISOB-FAKTURALAR TIZIMI JORIY ETILISHI VA UNING AMALIY NATIJALARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada elektron hisob-fakturalar tizimini joriy etish jarayoni, uning iqtisodiy va tashkiliy asoslari hamda amaliy natijalari ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda elektron hisob-fakturalar tizimining soliq ma’murchiligini takomillashtirish, hisob-kitob jarayonlarini avtomatlashtirish va moliyaviy shaffoflikni oshirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, tizim joriy etilishi natijasida hujjat aylanishi tezlashishi, soliq hisobotlarida xatoliklar kamayishi hamda qo‘shilgan qiymat solig‘i hisobini yuritishda samaradorlikning oshishi kabi ijobiy natijalar ko‘rsatib berilgan. Elektron hisob-fakturalar tizimini qo‘llashda yuzaga kelayotgan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ham tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari elektron hisob-fakturalar tizimini rivojlantirish va soliq nazoratini yanada takomillashtirishda amaliy ahamiyat kasb etadi.