VORISLIK YORDAMIDA SINFLAR IERARXIYASI YARATISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada vorislik yordamida sinflar ierarxiyasini yaratishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Ta’lim muassasasidagi shaxslarni modellashtirish misolida, umumiy xususiyatlarga ega bazaviy sinf va undan hosila sinflar yaratish orqali kodning takrorlanishi kamaytirilib, dasturiy ta’minotning kengaytiriluvchanligi oshiriladi. Natijalar vorislik mexanizmi dasturiy tizimlarni samarali tashkil etishda muhim rol o‘ynashini ko‘rsatadi.