QADIMGI YUNONISTONDA DEMOKRATIYA PAYDO BO‘LISHI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bugungi globallashuv sharoitida demokratik boshqaruv tizimlarining shakllanish tarixini ilmiy asosda o‘rganish muhim ahamiyat kasb etadi. Qadimgi Yunonistonda, ayniqsa Afina polisida demokratiyaning vujudga kelishi insoniyat siyosiy tafakkuri taraqqiyotida muhim burilish nuqtasi hisoblanadi. Mazkur maqolada Qadimgi Yunonistonda demokratiyaning paydo bo‘lish sabablari, asosiy bosqichlari, yetakchi islohotchilar faoliyati hamda uning tarixiy ahamiyati ilmiy manbalar asosida yoritib beriladi.