MOLIYAVIY HISOBOTLARNING XALQARO STANDARTLARI (IFRS) VA ULARNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada moliyaviy hisobotlarning xalqaro standartlari (IFRS) ning mazmun-mohiyati, ularning shakllanishi va qo‘llanilish zarurati yoritilgan. Shuningdek, IFRSning moliyaviy axborotning shaffofligi, taqqoslanuvchanligi va ishonchliligini ta’minlashdagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada xalqaro standartlarning milliy buxgalteriya hisobiga integratsiyasi, investorlar va manfaatdor tomonlar uchun ahamiyati hamda global moliyaviy bozorlardagi roli ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari IFRSni joriy etish moliyaviy boshqaruv samaradorligini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.