AUDITDA RISKARNI BAHOLASH VA AUDITNI REJALASHTIRISH JARAYONI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada audit jarayonida risklarni baholashning nazariy va amaliy jihatlari hamda auditni rejalashtirish jarayonining mazmun-mohiyati yoritilgan. Audit riskining tarkibiy qismlari, ya’ni ajralmas risk, nazorat riski va aniqlamaslik riski tahlil qilinib, ularning auditorlik rejasini shakllantirishdagi o‘rni asoslab berilgan. Shuningdek, risklarga asoslangan audit yondashuvi orqali auditorlik tekshiruvining samaradorligini oshirish, audit resurslaridan oqilona foydalanish va auditorlik xulosasining ishonchliligini ta’minlash masalalari ko‘rib chiqiladi.