DIALEKTIKA VA DIALEKTIK TAFAKKUR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu maqolada dialektika tushunchasi, uning asosiy qonunlari va psixologiya fanidagi o‘rni keng tahlil qilingan. Dialektik tafakkur insonning ichki ziddiyatlarini, qarama-qarshi motivlarini va psixik rivojlanish jarayonlaridagi o‘zgarishlarni chuqur anglashga yordam beradi. Tadqiqot metodologiyasi orqali dialektikaning psixologik diagnostika, maslahat va terapevtik jarayonlardagi ahamiyati ko‘rsatildi.