ZAMONAVIY ADABIYOTDA MILIY MADANIYATNING IFODALANISHIDAGI MUAMMOLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada zamonaviy adabiyotda milliy madaniyatning ifodalanishi bilan bog‘liq dolzarb muammolar tahlil qilinadi. Unda globallashuv jarayonining adabiy tafakkurga ta’siri, milliy qadriyatlar va madaniy kodlarning badiiy matnlarda aks etish darajasi yoritiladi. Shuningdek, til masalasi, an’ana va modernizm o‘rtasidagi ziddiyat, bozor munosabatlari hamda tarjima jarayonida milliylikning soddalashtirilishi kabi omillar muhokama qilinadi. Tadqiqot natijasida zamonaviy adabiyotda milliy madaniyatni saqlab qolish va uni zamonaviy badiiy shakllar bilan uyg‘unlashtirish muhimligi asoslab beriladi.