TA’LIM JARAYONIDA O‘YIN ELEMENTLARIDAN FOYDALANGAN HOLDA CHET TILINI O‘RGATISHDA YUZAGA KELAYOTGAN MOTIVATSION MUAMMOLARNI HAL QILISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bugungi globallashuv jarayonida talabalarda chet tillarini o'zlashtirishga bo'lgan motivatsiyani saqlab qolish va yuqori darajadagi ta'limning eng yuqori darajadagi mashqlaridan olinadi. An'anaviy usullar ko'pincha passiv o'rganishga olib keladi. Shu sababli, o'yin amaliyoti (gamifikatsiya) kabi innovatsion ishlab chiqarishlar ta'lim jarayoniga faollik, ishlab chiqarish va maqsadlilikni olib kiruvchi samarali vosita sifatida e'tirof etilmoqda. Gamifikatsiya oyinlarning eng asosiy mexanizmlarini (raqobat, mukofotlar, darajalar) o'quv jarayoniga integratsiyani anglatadi.