MAKTABGACHA TA’LIM YOSHDAGI BOLALARNI JAMIYATGA MOSLASHUVINI TAMINLASHDA RIVOJLANTIRUVCHI MUHITNING O’RNI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim yoshidagi bolalarning jamiyatga moslashuv jarayonida rivojlantiruvchi muhitning ahamiyati yoritilgan. Rivojlantiruvchi muhit bolaning ijtimoiy faolligi, mustaqil fikrlashi, muloqot ko‘nikmalari va shaxs sifatida shakllanishida muhim omil hisoblanadi. Tadqiqotda rivojlantiruvchi muhitning turlari, uning tarkibiy qismlari hamda bolalarning ijtimoiy moslashuviga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, pedagog va ota-onalarning hamkorligi asosida samarali rivojlantiruvchi muhit yaratish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.