MA’LUMOTLAR BAZASI VA BILIMLAR BAZASI O‘RTASIDAGI FARQLAR VA LOYIHALASHDAGI O‘ZIGA XOSLIKLAR (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ishda ma’lumotlar bazasi va bilimlar bazasi tushunchalari, ularning asosiy xususiyatlari, funksiyalari va loyihalashdagi o‘ziga xosliklari batafsil yoritilgan. Matnda ma’lumotlar bazasi va bilimlar bazasining vazifalari, tuzilishi, intellektual darajasi va qo‘llanish sohalari bo‘yicha farqlari ta’kidlangan. Shuningdek, ma’lumotlar bazasini va bilimlar bazasini loyihalash jarayonlari, normallashtirish, bilimlarni mantiqiy ifodalash, ekspert qoidalarini yaratish kabi bosqichlar tavsiflangan. Mazkur ish axborot tizimlari va sun’iy intellekt sohalarida ma’lumotlarni samarali boshqarish va intellektual qarorlar qabul qilish jarayonini tushunishga xizmat qiladi.