AVTOMOBIL STATORIGA SERVIS XIZMAT KO’RSATISH (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada avtomobil elektr ta’minoti tizimining asosiy qismi bo‘lgan generator statorining texnik holatini baholash, unga servis xizmati ko‘rsatish va yuzaga keladigan nosozliklarni bartaraf etish usullari tadqiq qilingan. Tadqiqot davomida stator chulg‘amlaridagi qisqa tutashuvlar, izolyatsiya qatlamining yemirilishi va magnit o‘tkazgichlarning mexanik shikastlanishlari tahlil etiladi. Maqolada keltirilgan natijalar generatorning ishlash muddatini uzaytirish va elektr energiya ishlab chiqarish samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.