SPIRTLI ICHIMLIKLARNING YOSHLAR SOG‘LIG‘IGA TA’SIRI VA OLDINI OLISH USULLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada spirtli ichimliklarning yoshlar sog‘lig‘iga ta’siri va ularni oldini olish usullari tahlil qilinadi. Zamonaviy pedagogik tadqiqotlar va amaliy kuzatuvlar natijalari asosida interaktiv va profilaktik yondashuvlar yoshlarning jismoniy, ruhiy va ijtimoiy salomatligini mustahkamlashda samarali vosita ekanligi ko‘rsatildi. Maqolada guruh va individual maslahatlar, interaktiv mashg‘ulotlar, sog‘lom turmush tarzini targ‘ib qilish va ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash tizimining ahamiyati ta’kidlangan.