INFORMATIKA FANINI O‘QITISHDA RAQAMLI TA’LIM RESURSLARINING SAMARADORLIGI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur maqolada informatika fanini o‘qitishda raqamli ta’lim resurslaridan foydalanishning pedagogik ahamiyati, ularning ta’lim jarayoni samaradorligiga ta’siri hamda politexnikumlar sharoitida qo‘llash imkoniyatlari yoritilgan. Tadqiqot davomida raqamli ta’lim resurslarining o‘quvchilarning bilim darajasi, mustaqil ta’lim olish ko‘nikmalari va raqamli kompetensiyalarini shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Shuningdek, raqamli ta’lim resurslaridan foydalanishning afzalliklari, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.