SUD HOKIMYATI MUSTAQILLIGINING KONSTITUTSIYAVIY ASOSLARI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqola sud hokimyati mustaqilligining nazariyhuquqiy asoslarini va O’zbekiston Respublikasi Konstitutsiyasida ushbu fundamental prinspning mustahkamlanishini har tomonlama tahlil qilishga bag’ishlangan. Unda hokimyatlar bo’linishi konsepsiyasida sud hokimyatining o’rni, uning xalqaro huquqiy standartlari va milliy qonunchilikdagi aks etishi ko’rib chiqiladi. Shuningdek, sudyalarning chinakam mustaqilligini ta’minlashga qaratilgan institutsional (Sudyalar oliy kengashi faoliyati, sudyalar daxlsizligi) va huquqiy kafolatlar mexanizmlarini chuqur o’rganilgan. Tadqiqot doirasida mavjud muammolar yoritilib, sud tizimi mustaqilligini yanada oshirish bo’yicha amaliy takliflar va ilmiy tavsiyalar ishlab chiqilgan.