PEDIATRIYADAN BOLALAR PNEVMONIYASI DIAGNOSTIKASI VA DAVOLASHDA SUNIY INTELEKTNI AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu ishda pediatriyada bolalar pnevmoniyasini erta aniqlash va samarali davolashda sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Sun’iy intellekt asosidagi algoritmlar rentgen tasvirlari, klinik va laborator ma’lumotlarni tahlil qilish orqali pnevmoniyani tez va aniq diagnostika qilish imkonini beradi. SI yordamida asoratlarni bashorat qilish, individual davolash rejalarini tuzish va antibiotikoterapiyani optimallashtirish mumkinligi ko‘rsatib berilgan.