MAKTABGA TAYYORLASH JARAYONIDA SMART TEXNOLOGIYALARNING AHAMIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Mazkur ilmiy maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarni maktab ta’limiga tayyorlash jarayonida smart texnologiyalardan foydalanishning pedagogik va didaktik ahamiyati keng yoritilgan. Tadqiqot davomida smart texnologiyalarning bolalarning kognitiv jarayonlari, nutq rivoji, ijtimoiy moslashuvi va mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishdagi o‘rni nazariy jihatdan tahlil qilingan. Shuningdek, raqamli ta’lim vositalarining ta’lim samaradorligini oshirishdagi imkoniyatlari asoslab berilgan. Maqola maktabgacha ta’lim sohasi mutaxassislari va magistrantlar uchun mo‘ljallangan.