XIX ASRDA SHAHRISABZ BEKLIGINING BOSHQARUVI, MA’MURIY-HUDUDIY TUZILISHI. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Maqolada Buxoro amirligining muhim iqtisodiy va siyosiy hududlaridan biri hisoblangan Shahrisabz bekligining XIX asrdagi ijtimoiy-iqtisodiy hayoti, aholi turmush tarzi, xo’jaligi, etnik tarkibi, ma’muriy hududi va siyosiy chegaralari haqida ba’zi mulohazalar keltirilgan.