“OQ KIYIMLILAR” QO’ZG’OLONI VA UNING TARIXIY AHAMIYATI (NAXSHAB VA KESH MISOLIDA). (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada Movarounnahr va Xurosonda arablar bosqiniga qarshi ko’tarilgan yirik qo’zg’olonlardan biri “Oq kiyimlilar” qo’zg’oloni hamda uning Naxshab va Kesh vohalaridagi kurashning tarixiy ahamiyati haqida so’z borgan. Shuningdek Muqanna boshchiligidagi qo’zg’olonning borishi, o’z davrining eng qudratli davlati bo’lgan xalifalikni larzaga solishi, boshqa o’lkalarda ham ozodlik harakatlarining boshlanishi haqida ba’zi mulohazalar keltirilgan.