MAKTABDA BOSHLANG'ICH SINFLARDA INGLIZ TILI DARSLARIDA O'YIN TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH. (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Bugungi rivojlanib borayotgan olamda yoshlarning dunyoqarashi va fikrlashi ham tez rivojlanib bormoqda. Hozirgi kunda o’quvchilarga biror-bir yangi ma’lumotni bilib olish juda oson ya’ni ular texnologiyalar davrida ulg’ayib borayotganligi sababli komputer, telefon, planshetlardan internet saytlariga kirib yangi narsalarni juda tez o’rganib olishyapti. Ayniqsa o’yinlar bugungi kunda yoshlar o’rtasida juda ommalshib boryapti. O’yinlar yordamida yangi ma’lumot olish ularga hech qanday qiyinchilik tug’dirmaydi. Shuning uchun ularga maktabda yangi mavzuni tushuntirish va mustahkamlashda o’yinlar asosiy o’ringa chiqib boryapti. Ushbu metodik tavsiyada maktab o’quvchilariga ingliz tilini o’rgatishda qanday o’yin texnologiyalaridan foydalanish kerakligi haqida so’z boradi.