MAKTABLARDA SINFDAN TASHQARI JISMONIY SOG’LOMLASHTIRUVCHI TADBIRLARINI SAMARADORLIGIN OSHIRISH USLUBIYATI (ОБРАЗОВАНИЕ НАУКА И ИННОВАЦИОННЫЕ ИДЕИ В МИРЕ, 2025)
Ushbu maqolada umumta’lim maktablarida sinfdan tashqari jismoniy sog‘lomlashtiruvchi tadbirlarni tashkil etish va ularning samaradorligini oshirishga qaratilgan uslubiy yondashuvlar ilmiy jihatdan tahlil qilindi. Tadqiqot jarayonida jismoniy mashqlar, harakatli o‘yinlar, sport to‘garaklari va sog‘lomlashtiruvchi tadbirlarning o‘quvchilarning jismoniy rivojlanishi, funksional tayyorgarligi hamda sog‘lom turmush tarziga bo‘lgan munosabatiga ta’siri o‘rganildi. Tajriba-sinov ishlari natijalari sinfdan tashqari mashg‘ulotlarni rejalashtirish va tashkil etishda takomillashtirilgan uslubiyat samaradorligini tasdiqladi.